Temaet i år er “danske spil/spilrelaterede udgivelser”.
Der er dog ikke helt nok til alle 24 dage, så vi tager hjertens gerne imod tips fra Jer, der er med på produktioner/podcasts/Youtube-kanaler/arrangementer/mm for helt gratis reklame
Forfat gerne en lille salgstale. Det gør arbejdet lidt lettere her. Skriv en besked via Messenger eller til kontakt@nintendopusheren.dk.
Sandra fra Triheart Café har genbrugt navnet og startet et spilstudie med sin mand og sin hund. Her deres salgstale om spillet:
Golfie er en helt ny måde at få sit minigolf-fix!
Velkommen til en unik blanding af roguelike elementer, deck building, og selvfølgelig minigolf. Her er der uendelige computergenererede baner, skinnende mønter og krystaller, og kort der giver dig vilde og skøre evner du aldrig har set i et minigolf spil før! Teleportér, eksplodér, eller brug en jetpack for at flyve over, under, ved siden af, eller igennem forhindringer i sjove baner på flyvende øer, mørke fangekældre og sandstrande. Mulighederne er mange, og det er dig der bestemmer hvordan du bedst kommer igennem banerne – men sørg for at samle godt med mønter og krystaller for at tilføje nye kort til dit deck!
Spillet er på vej til Early Access i foråret 2022, hvor der blandt andet også vil være mulighed for at spille med eller mod dine venner via den nye multiplayer mode!
Spillet er udviklet af Sandra og Jacob som er gift, samt et par nye talentfulde udviklere, under navnet Triheart Studio.
19. december – Death Save. Tegneserie af Rune Ryberg
Dagens “gave” er en dansk tegneserie/graphic novel, som er udgivet af Forlaget Forlæns.
Øglen Rick og fuglen Bass er venner og hænger tit ud i arkadehallen, hvor de spiller på flippermaskinerne. Rick vil gerne lave sjov og have noget action, mens Bass mest drømmer om noget mere i livet. “Death Save” er en tegneserie for unge og yngre voksne.
Rick og Bass er fanget i teenagetidens trummerum, hvor der ikke længere er noget skole, og endnu ikke et arbejde. I stedet er det tiden, hvor man skal finde sig selv. Dagene går med at lave småballade og drømme om flippermaskiner og piger, for Bass’s vedkommende Jeanie, der arbejder i arkadehallen. Men den daglige trummerum minder mere om at være fanget i et flipperspil. Tegneseriens Titel, “Death Save”, stammer fra taktikken, hvor man rent fysisk skubber til en flippermaskine, for at undgå at kuglen ellers uundgåeligt falder ned i hullet nederst i maskinen og man dermed mister kuglen og taber spillet. Måske er det sådan et death save, der skal til for at rette op på Bass’s tilværelse?
Death Save blev desuden anmeldt i Troldspejlet tilbage i 2019:
www.dr.dk/lyd/special-radio/troldspejlet-podcast/troldspejlet-2019-04-25
Vi har den til 250 kr her:
www.nintendopusheren.dk/vare/death-save
Det Ekstra Liv er en ny dansk YouTube-kanal, med fokus på gaming, retrospil og venskab.
Vi er tre tidligere anmeldere fra DK4-programmet “Gametest”, som bare ikke kunne få nok af hinanden, og derfor har vi skabt vores eget lille frirum, hvor vi virkelig kan få lov at nørde; for selvom vores store fællesinteresse er spil, er vi også hver især specialister indenfor nogle specifikke nicher!
Kaya er en kvinde med (for) mange meninger og tatoveringer, der elsker Pokemon og indies.
Mathias har kun to skjorter, og spiller nærmest kun dårlige spil.
Nicolaj, er den ansvarlige voksne der filosoferer i timevis, efter hver eneste kamp i FIFA.
Vi uploader en ny video hver uge, har ugentlige afstemninger på vores Facebook-side, samt konkurrencer, giveaways og meget mere!
Kom og se med, på Danmarks mest underholdende nørde-kanal!
17/12 2021 – Elgens Dr. Who-julekalender-åbning
Morten er stor fan af Dr. Who, så han blev ellevild, da han så en facebook-reklame for en Dr. Who-julekalender. Han bestilte den selvfølgelig straks og filmer hver dag sin reaktion på indholdet bag dagens låge.
Man behøver ikke at være fan af serien for at se med(det er producenten af kalenderen i hvert fald ikke).
Hvert klip varer 5-6 min og kan snildt ses i toget på vej på arbejde eller mens man drikker sin morgenkaffe. God fornøjelse!
Link til Youtube-kanalen:
Son-Michael startede med at lave videoer helt tilbage i 2004 da han fik fat I The Sims 2 og kunne optage musikvideoer med spillet.
Han startede sin YouTube kanal i 2006 da det var nemmere at vise klip til sine venner der, end at komme forbi med et usb-drev hele tiden.
Det Michael er mest kendt for er hans Tager Styringen serie, hvor han gennemgår og anmeldeler gamle spil og film, alt fra Skærmtrolden Hugo, til ungdomsfilmen Rich Kids.
I 2012 blev Michael fast anmelder og vært hos spilmediet Pixel.tv som han stadig arbejder for den dag i dag.
Michael er i øvrigt kunde i butikken og han har bl.a. købt Hugo, Sims og Magnus og Myggen-spil, som er med i hans videoer.
15/12 2021: På loftet sidder nissen – dansk teksteventyr:
Ruben og Bobby-Bobby udgav for et par år siden endnu et PC-spil, denne gang i den glemte genre teksteventyr. Der er faktisk lavet en dokumentar om genren. Den kan ses på Youtube: www.youtube.com/watch?v=LRhbcDzbGSU
Spillet er, meget passende, et julespil og udgivelsen kommer med en lille pose grødris(indtagelse er på eget ansvar).
Vi har spillet til salg til 100 kr her:
Tilbage i Dette er noget så sjældent som et teksteventyr på dansk, og det er samtidig mit første forsøg på at skrive et sådant, her 40 år efter genren opstod i 1976, som en af de tidligste former for computerspil.
Jeg opdagede teksteventyr som 10-årig på min hjemmecomputer, hvor spil som Colossal Cave Adventure og Zork var både fascinerende og frustrerende at spille. Fascinerende, fordi “Computeren forstår, hvad jeg skriver!”, og frustrerende, fordi “Computeren tit ikke forstår, hvad jeg skriver!”, og fordi mit engelske ordforråd var lille. Nogle få dansksprogede teksteventyr udkom i sidste halvdel af 1980’erne, men jeg fik desværre ikke fingre i dem, og grafikspillene havde ærgerligt nok fanget al min interesse.
Med dette teksteventyr har jeg prøvet at skrive et teksteventyr, som jeg ville ønske, jeg havde stiftet bekendtskab med som barn, og samtidig håber jeg, at det kan more nutidens både unge og gamle generationer.
Temaet for teksteventyr er valgt således, fordi nissen, som det specielle skandinaviske væsen det er, i høj grad har fortjent at være hovedpersonen i et teksteventyr.
Med teksteventyrlige hilsener,
Thomas Bøvith, december 2016.
14. december – Mooncat’s Trio:
Jeg hedder Peter Boné og lavede spillet alene i 2018, men har ikke haft gjort noget særligt for at pushe det på sociale medier m.m. siden, selvom jeg egentlig påtænkte at lave et fysisk release på cartridge. Købte dertil en hel bunke kinesiske Pokemon bootlegs på ebay til $3 stykket, som indeholder flash chips, som man med det rigtige udstyr kan overskrive med sin egen ROM. Har derfor en lille bunke cartridges med spillet, men har stadig ikke fået lavet en rigtig æske.
Kodet spillet fra bunden af selv i programmeringssproget C, og lavede også selv alt grafikken. En af mine venner fra tyskland lavede alt musikken. Der er unik musik i hver verden i spillet, som i alt indeholder 5 verdener, 25 baner og 3 spilbare karakterer, med hver deres unikke evne.
Arbejdede på Skærmtrolden Hugo spillene i tidernes morgen, og har siden dengang altid hængt lidt fast i at kode til alle de gamle computere og konsoller, da jeg nok på den måde hænger lidt bevidst fast i den fedeste periode i mit liv 🙂
Screenshots og video m.m. kan findes her:
megakode.com/games/mooncat
Jeg håber ikke at I er trætte af at høre om sidste års bedste film, for nu er det tid igen. Anledningen er at den bliver vist på DR2 i morgen aften tirsdag d. 14/12 kl 20.50. Altså i RIGTIGT TV!
Det er nok de fleste her, der efterhånden har hørt om den, men her er et kort resume for de nytilkomne:
Legenden Kim Kanonarm har sat sig for at spille 100 timers arkademaskine på en enkelt mønt. Det er en stor opgave at løfte alene, så med sine venners hjælp, giver han rekorden et skud i et skur på Fyn, der hedder “Skuret”.
Man behøver ikke at interessere sig for arkadespil for at kunne lide den, for den handler mere om venskaber og rummeligheden, der er i retroarkade-miljøet end om rekorden.
Den er sidenhen blevet vist på filmfestivaler i hele verden, hvor den har fået syggo gode anmeldelser alle steder!
Overskuddet af salget går til at købe Kim en billet til
COPENHELL næste år, hvor
Iron Maidenָ spiller. Forklaring følger i filmen..
PS. Kim skulle efter sigende komme forbi butikken for at købe julegaver i løbet af eftermiddagen, hvis man kunne tænkte sig en selfie eller gamingtips.
12. december – Gameplay: Analyse af spil i mediefag
Man kan ikke overvurdere videospils indflydelse på vor tids kultur og underholdningsindustri. Her er du som spiller i centrum, og det interaktive element suger dig ind i både spilverdenen og fortællingen. Det er en oplevelse, som andre medier har svært ved at hamle op med.
Gameplay er en grundbog til analyse af video-, online-, computer- og konsolspil. Den er skrevet med afsæt i mediefag og ud fra fagets traditioner for filmanalyse. At bruge videospil i undervisningen giver mulighed for at sammenligne film, tv og nyere medier på tværs af hinanden og undersøge begreber som tværmedialitet, intertekstualitet og distributionsplatforme.
Bogen kan læses af alle der har lyst til at blive klogere på computerspil. Dens udgangspunkt er dog som lærebog til mediefag på ungdomsuddannelserne.
Bogen indeholder:
En grundig indføring i gameplayanalysen ud fra spilfortælling, spilverden og spilstyring. Et overblik over spilhistorien fra de første forsøg med elektroniske spil i årene efter 2. Verdenskrig til vor tids AAA-spil. Genrekapitler, der giver dig overblik over og indsigt i de grundlæggende spilgenrer samt deres undergenrer: action-, adventure-, RPG-, strategi- og simulationsspil. Perspektiverende kapitler om mediekonvergens, tværmedialitet og udvikling samt distribution af videospil – både de store blockbusterspil, små indiespil samt danske videospil.
Forfatteren Martin Houlind underviser i engelsk og mediefag ved Slagelse Gymnasium. Han står bag Facebooksiden
Spil for galleriet, hvor han giver tips om computerspil og gode råd til undervisningen.
TIlbage i 2019 da verden var normal, holdt Martin et oplæg til
Retro Expo DK – Danmarks Retro Spilmesse, hvor han var inviteret efter at vi netop havde fået bogen i sortimentet som det første, der ikke enten var et spil eller en konsol.
I butikken har vi bl.a. solgt bogen til mediefagslærere, der har brugt den i deres undervisning, men også forældre, hvis børn er mere end almindeligt interesserede i videospil. Man behøver derfor ikke at have en faglig grund til at købe bogen
Vi har en lille håndfuld tilbage til 200 kr her, men kan snildt køre til forlaget på Frederiksberg og hente nogle flere:
11. december: Eskapisterne – En podcast om gaming for voksne.
Computerspil forbindes ofte med børn og unge, men ifølge Danmarks Statistik spiller over halvdelen af den danske befolkning digitale spil på enten computer, konsol eller mobil. Men computerspil og gaming er stadig underrepræsenteret i de danske medier. På verdensplan har spilindustrien større omsætning end film, musik og streaming – tilsammen. Dette er dog endnu ikke afspejlet i avisernes kultursektioner. Så hvor går man hen hvis man vil vide mere om hvad der sker på spilfronten? Svaret er naturligt i et andet medie i eksplosiv vækst – podcasten. I en erkendelse af manglen på en dansk podcast om gaming satte tre venner sig sammen for fem år siden og skabte podcasten Eskapisterne – en podcast om gaming for voksne.
Siden er de tre venner blevet til fem, der som faste værter guider lytterne igennem alt hvad der har med gamingmediet at gøre – anmeldelser af spil, nyheder og rygter, anbefalinger og om den sidste tur på genbrugspladsen med småt brændbart. Deres spilinteresser er vidt forskellige og får derfor dækket bredt. Så om du er til FPS, 4X, RTS, MMORPG, SIM, puzzlers, racing, point’n’click, sport eller en af de mange andre spilgenrer, så kommer eskapisterne omkring det i en kammeratlig stemning blandt værterne og med både hunde og børn i baggrunden. Vi har også et særafsnit om en af de butikker, som vi holder allermest af:
https://eskapisterne.dk/2020/06/26/afsnit-99-nintendopusheren
Når julen er vel overstået kommer der som altid et GOTY afsnit hvor diskussionen blandt Eskapisterne altid er heftig, men ved en overdommers mellemkomst – og næsten uden snyd og rænkespil – vælges en række af de spil som Eskapisterne har haft størst fornøjelse af i det forgangne år. Og med et 5-års jubilæum er der meget der skal fejres denne gang. Så der skal der åbnes rødvin, drikkes gløgg og spises æbleskiver mens der søges konsensus om årets bedste spil.
Eskapisterne taler også gerne om meget andet indenfor underholdningens verden, så som film, TV serier, brætspil og meget, meget andet. Og med over 170 afsnit i bagkataloget er der nok at gå ombord i.
10. december – A Hat in Time
A Hat in Time blev udgivet af Humble Bundle i 2017 og er udviklet af danske Gears for Breakfast. Spillet blev til på baggrund af en Kickstarter-kampagne som udvikleren startede helt tilbage i 2012 og startede sit liv på PC og Mac men er sidenhen udkommet på både PS4, Xbox One og Nintendo Switch.
A Hat in Time et open world, third-person, platform action-adventure spil som kan sammenlignes med – og er inspireret af – spil som Super Mario 64, Banjo-Kazooie, Spyro the Dragon og Psychonauts. Spillet blev taget flot imod af anmelderne og blev nomineret til flere priser. Om det kan leve op til sine inspirationskilder bør man helt klart selv finde ud af!
Vi har det til Switch her:
www.nintendopusheren.dk/vare/a-hat-in-time-5
9. december – Tryk Start podcast
I Tryk Start mødes Anders og Thomas, to gode venner der fandt hinanden da de begge arbejdede for Gamereactor.dk, til en samtale om et nyt spil hver 2. uge. Vi forsøger at dykke dybt ned i handling, gameplay, og alle de andre relevante aspekter ved spillet, og balancerer både et objektivt blik på hvad spillet består af, samtidig med vi videregiver vores personlige spiloplevelse på godt og ondt.
Nogle gange er det et spil vi kender virkelig godt, andre gange er det en helt ny oplevelse.
Vi spiller hver for sig og mødes så foran mikrofonen med noter i den ene hånd og kaffe i den anden. Spillene vi vælger, er både dem vi selv har lyst til at bringe op, og andre gange dem vores lyttere har lyst til at høre en samtale om – på den måde får vi både snakket om de største AAA-spil som Red Dead Redemption, og de mindste indietitler som Inside fra danske Playdead.
8. december – Forgotton Anne
ThroughLine Games udviklede frem til 2018 Forgotton Anne, der blev udgivet af Square Enix. Spillet er enormt flot og stemningsfyldt og er animeret i hånden, så det minder om at spille en tegnefilm.
Spillet foregår i et parallelunivers, hvor alle de ting, som “vi” glemmer, ender og lever videre. Man spiller hovedpersonen Anne, der skal hjælpe de glemte sager med at komme hjem, men det er selvfølgelig ikke så ligetil..
Trailer kan ses her: www.youtube.com/watch?v=-RFpGSvjyfY
Vi har et enkelt kopi til PS4 på lager: www.nintendopusheren.dk/vare/forgotton-anne-11
7. december – Sværd og Trolddom
Forfat gerne en lille salgstale. Det gør arbejdet lidt lettere her. Skriv en besked via Messenger eller til kontakt@nintendopusheren.dk.
Hvis man hører til den ældre generation og er lidt nørdet, så kan man måske huske at have lånt Sværd og Trolddom-bøgerne på biblioteket.
Sidste år valgte
Faraos Cigarer at genudgive serien igen. Nogle af dem er de originale, men nogle er udgaver, der kun har været udgivet på engelsk før.
Bøgerne er i genren “du bestemmer handlingen”, hvor man tager valg og slår med terninger for at komme igennem et eventyr i en fantasyverden. De bliver ofte beskrevet som computerspil i bogform, og var helt klart grunden til at jeg begyndte at læse af egen fri vilje da jeg var barn
Indtil videre er der udkommet seks styk og vi har netop fået #1: Troldmanden fra Ildbjerget tilbage på lager igen:
Elias og Jacob fra Han Duo-podcast gennemspiller i podcasten “Sværd og Trolddom” de originale bøger og har endda også fået tiltusket sig et interview med Ian Livingstone, der er en af forfatterne!
6. december – Who’s Your Daddy
“Who’s Your Daddy?! er et kaotisk, comedy, multiplayer party-spil, hvor man enten spiller som en baby der skal forsøge at begå selvmord, eller dens far, som skal forsøge at forhindre den.
Spillet er lavet af amerikanske/danske
Evil Tortilla Games Incorporated, som er et lille team, med ekstremt meget passion for at lave quirky, anderledes, og fremfor alt, sjove spil.
På den danske front har vi komponist/lyddesigner Mathias Bjørnskov, samt community manager og alt-mulig-mand Kristoffer Einsborh.
Spillet blev faktisk oprindeligt udgivet i et tidligt alpha stadie på Steam tilbage i 2015, men takket være streamers og YouTube, har spillet formået at bevare sin popularitet siden da, og et komplet remake af Who’s Your Daddy?!, der matcher den oprindelige vision for spillet, er derfor nu under opsejling!
Dette remake kan du spille helt gratis mens det er under udvikling på Steam, helt frem til spillets endelige udgivelse i slut 2022 (med månedlige opdateringer!), hvor det også vil dukke op på andre platforme og konsoller.
Faktisk, kan det allerede prøves på Xbox Preview, fra den 17. December… “
5. December
Paxperler /
Cut It Out laver nørdede perleplader og nørdede lasercuts, som vi synes er duper fede og derfor og har stående til salg i butikken.
Manden bag hedder Philip og lavede også præmierne til DM i Mario Kart 64, som kombinerede lasercut og perler. Han tager altså også imod bestillinger på ting, som ikke nødvendigvis er i “sortimentet” i forvejen.
Hele udvalget kan ses her eller i montren i butikken:
4. December: Retro – Videospillenes historie
I en tid hvor flere end nogenside spiller computerspil, og hvor branchen omsætter for mere end filmbranchen, er det vigtigt at have en viden om, hvor videospillene kommer fra.
RETRO fortæller historien om de digitale spil: Fra deres mekaniske forløbere i 1940’erne,til 1970’ernes arkadespil, og frem til nutidens spillekonsoller.
Det er en skabelsesberetning lavet i kærlighed til spil.
3. december – Mini Ninjas
Det er nok ikke helt til at komme uden om IO Interactive når julekalenderen handler om danske spil. Hitman er klart det, som de er mest kendt for, men de har også lavet andre spil siden de begyndte for 20 år siden. Et af dem er Mini Ninjas, der udkom til alle platforme tilbage 2009, og som er den lidt mere børnevenlige ende.
Vi har det til PS3 og Wii her: www.nintendopusheren.dk/?s=mini+ninjas&product_cat=0&post_type=product
2. december – Pila
Ruben og Bobby-Bobby har haft gang i et par udgivelser af spil for et par år siden. Det ene hedder Pila og er udviklet af Kasper Kabell Kristensen og Jon Auring Grimm tilbage i deres gymnasietid i 96-99. 20 år senere falder Bobby og Jon i snak og derefter ser Pila endelig dagens lys.
De var endda også i Go’ Morgen Danmark, men det klip er vist ikke til at finde mere
Renée fra
Character Publishing & Localization var forbi med en stak “#dkgame – historier fra den danske spilbranche”, der udkom tilbage i 2019, og som nu endelig har fundet vej til butikkens bogafdeling.
Den er skrevet af Jesper Krogh Kristiansen og Mikkel Lodahl og titlen beskriver egentlig meget godt hvad den handler om
Bogen bliver nævnt i
Aldrig AFK-podcasten(afsnit 22/4 2019) og i
Troldspejlet podcast(afsnit 4/11 2019), hvis man vil have spoilers..
Temaet i år er “danske spil/spilrelaterede udgivelser” og er direkte inspireret af
#dkgame.
Der er dog ikke helt nok til alle 24 dage, så vi tager hjertens gerne imod tips fra Jer, der er med på produktioner/podcasts/Youtube-kanaler/arrangementer/mm for helt gratis reklame
Forfat gerne en lille salgstale. Det gør arbejdet lidt lettere her. Skriv en besked via Messenger eller til kontakt@nintendopusheren.dk.